Side 1 af 1

Mørch GS6a

Indlæg: tirs 18. sep 2018 23:50
af his067
Jeg er igang med et større projekt med at få støbt et nyt sub-chassis i rødgods ("gun-metal") og at få etableret det i min GS6. Mørch har givet mig en kopi af sine produktions-noter og har lånt mig støbeformen/modellen og borelæren til subchassiet. Jeg skal også have lavet et nyt centerleje (som jeg også har hans tegninger og specifikationer til: jeg skrev for mange år siden til Bjerager, at lejet var et bronze/oilite-leje og advarede imod at smøre med teflonfedt. Jeg tog helt fejl: lejet er lavet i messing og har ikke nogen problemer med teflon. Forøvrigt er "Superlube" helt fantastisk til den slags lejer https://www.amazon.co.uk/gp/product/B000XBH9HI/ref=oh_aui_detailpage_o07_s00?ie=UTF8&psc=1).

Som projektet skrider frem i det kommende år, skal jeg nok sætte billeder op. desværre kan jeg ikke fotografere selve støbningen i Glasgow, men nu får vi se hvordan det iøvrigt går. Hvis der er nogen der vil være med på projektet, så regner jeg med at få en pris omkring £40-£50 på hvert støbe-emne i løbet af i morgen.

Hvis i synes om "slow TV", så kan I med andre ord forvente "slow hi-fi" her på Vintage Hifi. :lol:

Her er en opdatering: Prisen på £50 (+ VAT) er blevet bekræftet.
Jeg sender emnet (=subchassiset) til Glasgow om et par uger.
Hvis der er nogen, der vil være med, kan jeg bestille flere emner, end de tre jeg har brug for.

Re: Mørch GS6a

Indlæg: ons 19. sep 2018 05:43
af bjerager
Jeg har jo allerede et subchassis i min. Til gengæld er min motor stået af, øv...

Re: Mørch GS6a

Indlæg: ons 19. sep 2018 07:55
af his067
Mørch reparerer dem stadig så det var måske en ide at snakke med ham? Han står i telefonbogen.

Men, jeg kunne jo også købe liget og undgå en masse arbejde :?

Re: Mørch GS6a

Indlæg: fre 21. sep 2018 15:53
af ASML
Hej i tråden.

Det virker som et rigtigt spændende projekt du har "gang i" His067.

Også selv om jeg har sub-chassis til de respektive "spillere" i forvejen. :?

Og rart at vide at centerlejet er udført i messing og ikke kobber og derfor ubegrundet at frygte anvendelsen af smøremidler indeholdende teflon.-Rart at kunne slippe for "2 komponent-løsningen" i form af autofedt blandet med universalolie/symaskineolie man tålmodigt skal blande i det rigtige forhold for at sikre olien ikke løber fra fedtet.

Jeg er også til slow tv/slow hifi, hvilket vel egentligt er meget naturligt, når man taler om vintagehifi og følger spændt med i projektet.

Mange venlige hilsner

ASML

Re: Mørch GS6a

Indlæg: ons 7. nov 2018 08:51
af his067
Kort opdate: Vores finmekaniske værksted er igang med at lave to fosforbronze lejer til mine GS6. Jeg har stadig ikke fået sendt formen til støbning til Glasgow....

Re: Mørch GS6a

Indlæg: tors 22. nov 2018 21:19
af his067
Nu er støbeformen og den færdige "spider" hos Gray's i Glasgow. Jeg har bestilt to kopier så jeg har subchassis til begge mine GS6. De skulle være færdige om en uges tid....

Lidt sjovt var det at snakke med formanden: Mørchs originale form mangler nogle "forlængerarme" som den færdige spider har, så Gray's laver subchassiset efter Spideren.
Støbeform.jpg


subchassis.jpg


Mørchs originale form er omhyggeligt lavet 2 % for stor, da rødgodset trækker sig sammen når det køler af. Fomanden forklarede mig, at det var nemt nok at bruge spideren som form. Den skal bare rystes lidt frem og tilbage i formen, "og så kan du file den til når den er færdig".

PS: her er et billede af den færdige pladespiller med bunden i vejret som Mørch sendte mig for nogle år siden:

1106 Turntable GS 6a etc. 056.jpg

Re: Mørch GS6a

Indlæg: fre 8. feb 2019 21:00
af his067
Projektet skrider (meget) langsomt fremad: Jeg fik to subchassiser lavet hos Grays. Nu skal der så bores huller.
QaUk1r2KRpmpXsaxwHdpcw.jpg

Re: Mørch GS6a

Indlæg: tirs 13. aug 2019 15:26
af his067
Det går langsomt fremad: Mark har boret alle hullerne og så burde det jo være det. Men nej, det er det ikke.
Mørch bruger gevind der er standard i DK, men ikke herovre: Gevindet til arm-basen er 20.00mm X 1.00mm og centerlejet er 14.00mm x 1.00mm. Standard i Storbritannien er en stigning på 1.25mm, som Mark ikke kunne skære. Mit universitets maskinværksted har ikke de korrekte gevind-skær. Heldigvis tilbød Mørch at skære dem for mig, så jeg tilbragte et par hyggelige timer sammen med ham og Benedikte. Så gevindene er skæret nu.
Men det er jo selvfølgelig ikke hele historien: i GS6ere som er lavet efter mine to (højeste serienummer 525, lave nummer 474) skiftede Hans Henrik til en tykkere centeraksel (7.2mm istedet for 7.0mm) og han har ikke nogen 7.mm lejebrønde som passer til subchassiset tilbage på lageret. Så dem jeg har skulle altså drejes ned for at passe til chassiset. Det har Mark så gjort for mig for et par dage siden, så vi er nææææsten klar til at lave de sidste tilpasninger: der er nogen messingvægte for enden af chassiset som skal bores igennem og skrues fat til chassiset, og jeg skal have lavet en fjeder til at holde imod vandret vandring når hjulet slår til.

Billeder vil følge snart.

Re: Mørch GS6a

Indlæg: man 2. sep 2019 17:24
af his067
Som lovet kommer her nogle billeder:

IMG_0206.jpg


IMG_0208.jpg


IMG_0216.jpg


IMG_0214.jpg


IMG_0222 (1).jpg


IMG_0221 2.jpgDa jeg omhyggeligt skilte kassetten og værket fra hinanden, fandt jeg en c-ring ("circlip" hedder de herovre). Den holder motor-lejet oppe og på plads, så det var meget heldigt at jeg så den. Den er nu monteret og motoren er igen i fin stand.

Der er stadig et stykke vej igen, men det begynder at ligne noget!

Re: Mørch GS6a

Indlæg: man 2. sep 2019 21:00
af hess
Fedt projekt. Jeg kender ikke rigtig noget til Mørch spillere/arme. Men følger med her og forsøger at lære lidt.

Re: Mørch GS6a

Indlæg: man 2. sep 2019 21:52
af Sorenki
his067 skrev:
Da jeg omhyggeligt skilte kassetten og værket fra hinanden, fandt jeg en c-ring ("circlip" hedder de herovre). Den holder motor-lejet oppe og på plads, så det var meget heldigt at jeg så den. Den er nu monteret og motoren er igen i fin stand.


Jeg husker dem omtalt som “oh Jesus clips” på Lencolovers, fordi de flyver væk fra en og man udråber “oh Jesus!”
;)