Hjælp til Revox PR99

Spaghetti sektionen

Hjælp til Revox PR99

Indlægaf Sorenki » tors 21. dec 2017 21:46

Hej folkens
jeg har fået hentet mig en PR99 MKII ved Louis.
Den er lettere defekt, jeg har hentet servicemanualen og lavet et par målinger, men håber et par prej og ideer til fejlfinding.
symptomer:
Ingen lys i autolocator, capstan kører ikke rundt, ingen lys i rec lamper.
Ved tryk på spoleknappen, løftes bremsen og den spoler fint, i begge retninger.
tryk på play, løsniner bremsen og trykrullen bliver klemt op imod capstan, og opløbsspolen drejer rundt for at tage bånd op - capstan kører fortsat ikke rundt.

Jeg tænker først og fremmest, at fikse problemet med Capstan, da den burde kører altid. Det er ret underligt - der bør være 130VAC på alle 3 ledere - jeg gætter på det er en 3-polet AC motor, så 3 sinus-bølger med 120 graders faseforskydning? - jeg måler med meter da også 130VAC på alle 3 ledere, men den drejer ikke rundt. Kan den mon være ude af fase? (kan dreje den med hånden, og den hverken lugter eller virker træg)

nogen gode ideer? ;)
"I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy" - Tom Waits
Luxman, Marantz, Pioneer and JBL, SME og Ortofon + det løse...
http://auditur.dk
Brugeravatar
Sorenki
Tidligere Santashooter
 
Indlæg: 1521
Tilmeldt: 19 apr 2010
Lokalitet: Frederiksberg

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf Jan » tors 21. dec 2017 22:11

Jeg ville Ohme viklingerne, checke alle forsyningsspændninger, og motorkondensatore.
Jan
 
Indlæg: 181
Tilmeldt: 21 maj 2011
Lokalitet: Kbh

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf Sorenki » fre 22. dec 2017 01:02

Hej Jan
Jeg har ohmet viklingerne er måler 0 ohm (sidder i Jylland væk fra værkstedet, så det er udført med Analog-meter)
Derfor om det præcist er 0 ohm, ved jeg ikke, men der er ihvertfald gennemgang.
Forsyningsspændingerne synes jeg at have tjekket, men det er jo AC, så jeg vil høre om lidt hjælp her - manualen siger 130 VAC - der er 3 målepunkter her. (altså 3 ledninger der går fra PSU PCB til motoren)

jeg skal vel måle AC over 2 af disse punkter?

jeg har test-målt ved en anden PR99 (en MKI) som virker og målt 40VAC på 2 af disse punkter, så det øger jo ikke ligefrem selvtilliden :(

Motorkondensatorer, tjekker jeg imorgen - der skal nok uanset hvad indkøbes et kit :thumbsup:
Senest rettet af Sorenki fre 22. dec 2017 01:23, rettet i alt 1 gang.
"I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy" - Tom Waits
Luxman, Marantz, Pioneer and JBL, SME og Ortofon + det løse...
http://auditur.dk
Brugeravatar
Sorenki
Tidligere Santashooter
 
Indlæg: 1521
Tilmeldt: 19 apr 2010
Lokalitet: Frederiksberg

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf D.Duck » fre 22. dec 2017 01:12

Hej
Jeg har set et par gange at trimmepotm. For hastighed på modulet til capstan motor, være defekt.
Mvh Per H
Revox D36, G36, B77, Sony EL7, TC-229 , TC-K770ES , TC-755 , TC-645 , Braun Tg-1000 , Ferrograph serie 7, Philips Pro 12
Luxmann 55a, Sony TA-5650 V-fet, St-3950,
Hjemmebygget rør- forstærker, Beolab 5000, B&o Hi-Fi 608, Beogram 3000 m. SME, div Bofa
Brugeravatar
D.Duck
 
Indlæg: 219
Tilmeldt: 18 maj 2010
Lokalitet: Vestjylland

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf Sorenki » fre 22. dec 2017 01:23

Men det ville vel så betyde at der ikke kunne måles spænding på en af de 3 ledninger, ikke?
"I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy" - Tom Waits
Luxman, Marantz, Pioneer and JBL, SME og Ortofon + det løse...
http://auditur.dk
Brugeravatar
Sorenki
Tidligere Santashooter
 
Indlæg: 1521
Tilmeldt: 19 apr 2010
Lokalitet: Frederiksberg

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf janfroerup » fre 22. dec 2017 03:29

Sorenki skrev:Men det ville vel så betyde at der ikke kunne måles spænding på en af de 3 ledninger, ikke?


Har du kontrolleret om servostyringen får forsyningsspænding ?
Brugeravatar
janfroerup
 
Indlæg: 103
Tilmeldt: 07 jan 2017
Lokalitet: Marke

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf Sorenki » fre 22. dec 2017 09:59

janfroerup skrev:
Sorenki skrev:Men det ville vel så betyde at der ikke kunne måles spænding på en af de 3 ledninger, ikke?


Har du kontrolleret om servostyringen får forsyningsspænding ?

Hej Janfroerup - når du skriver servostyringen, hvad mener du så - et specifikt board?
Kan du give mig lidt flere detaljer? ;)
"I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy" - Tom Waits
Luxman, Marantz, Pioneer and JBL, SME og Ortofon + det løse...
http://auditur.dk
Brugeravatar
Sorenki
Tidligere Santashooter
 
Indlæg: 1521
Tilmeldt: 19 apr 2010
Lokalitet: Frederiksberg

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf D.Duck » fre 22. dec 2017 10:37

Hvis du vil afgøre om det er motor eller styring der fejler, så kortslut ben 1 og 2 på styre modulet, så skal motoren køre
BE87D9B2-6E36-4948-91F4-8DE8BFE509D7.jpeg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
Revox D36, G36, B77, Sony EL7, TC-229 , TC-K770ES , TC-755 , TC-645 , Braun Tg-1000 , Ferrograph serie 7, Philips Pro 12
Luxmann 55a, Sony TA-5650 V-fet, St-3950,
Hjemmebygget rør- forstærker, Beolab 5000, B&o Hi-Fi 608, Beogram 3000 m. SME, div Bofa
Brugeravatar
D.Duck
 
Indlæg: 219
Tilmeldt: 18 maj 2010
Lokalitet: Vestjylland

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf janfroerup » fre 22. dec 2017 11:18

Sorenki skrev:..... når du skriver servostyringen, hvad mener du så - et specifikt board?
Kan du give mig lidt flere detaljer? ;)


Capstanmotoren er servo-styret for at holde hastigheden konstant.

Du skrev et sted, at der er flere ting, der ikke virker - Autolocatoren er slukket, og motoren kører ikke, og så var der noget med nogle lamper

Så bør man nok kigge efter en mulig fællesnævner - som forsynings-spændingerne.
Hellere det , end fokusere på spændingen på selve motoren.

Du har vel allerede kigget sikringerne efter ?
Brugeravatar
janfroerup
 
Indlæg: 103
Tilmeldt: 07 jan 2017
Lokalitet: Marke

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf Sorenki » fre 22. dec 2017 15:00

janfroerup skrev:
Sorenki skrev:..... når du skriver servostyringen, hvad mener du så - et specifikt board?
Kan du give mig lidt flere detaljer? ;)


Capstanmotoren er servo-styret for at holde hastigheden konstant.

Du skrev et sted, at der er flere ting, der ikke virker - Autolocatoren er slukket, og motoren kører ikke, og så var der noget med nogle lamper

Så bør man nok kigge efter en mulig fællesnævner - som forsynings-spændingerne.
Hellere det , end fokusere på spændingen på selve motoren.

Du har vel allerede kigget sikringerne efter ?

Sikringer er begge intakte, og jeg er helt enig med dig, det er højst sandsynligt forsyningsspændinger fra strømforsyningen, siden der er så meget der ikke virker. altså en art fællesnævner.

Det der dog gav mig lidt sved på panden var at det ikke lod til (jf min læsning af manualen) at være en sammenhæng mellem strømmen til de ting der virker, de ting der ikke virker og så capstan-motoren. jeg læste det som om at capstanen altid ville køre og at der derfor ikke var en entydig fællesnævner - specielt siden jeg synes at måle AC spænding på alle 3 pins der gik til motoren.

jeg gjorde som D.Duck foreslog og kortsluttede pin 1 og 2 og motoren startede fint op.
Så næste punkt må være at recappe strømforsyning og capstan speed control boardet, og så se hvor vi er. :thumbsup:

jeg takker meget her fra - næste step, må vente til jeg er kommet tilbage til københavn, min loddekolbe og mit komponent-lager :lol:
"I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy" - Tom Waits
Luxman, Marantz, Pioneer and JBL, SME og Ortofon + det løse...
http://auditur.dk
Brugeravatar
Sorenki
Tidligere Santashooter
 
Indlæg: 1521
Tilmeldt: 19 apr 2010
Lokalitet: Frederiksberg

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf janfroerup » fre 22. dec 2017 16:16

Sorenki skrev:Så næste punkt må være at recappe strømforsyning og capstan speed control boardet, og så se hvor vi er.


recappe er ikke nogen brugbar måde at finde fejl på ! Og strømforsyningen i spillen er ualmindeligt simpel - Du skal have 21 volt ud til capstan servoen - er der ikke det, jamen så kører capstan motoren ikke. Samme del af strømforsyningen forsyner Autolocatoren - så der har du "en sammenhæng"

Sidder der store gule FRAKO'er - som C2 - 2200uF/40 eller 63volt - så er de berømte ballademagere

At du kan måle 130volt flere steder på motoren , skal du ikke lade dig snyde af - og de 130volt er jo nok målt i forhold til stel. Well - motoren relaterer sig ikke til stel på nogen måde. Der sidder en brokobling som man "clamper" og dermed kan styre motoren.

revox_pr99_psu.jpg


Og ikke mere teknisk snak herfra - det er jul !
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
Brugeravatar
janfroerup
 
Indlæg: 103
Tilmeldt: 07 jan 2017
Lokalitet: Marke

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf Sorenki » fre 22. dec 2017 17:55

janfroerup skrev:
Sorenki skrev:Så næste punkt må være at recappe strømforsyning og capstan speed control boardet, og så se hvor vi er.


recappe er ikke nogen brugbar måde at finde fejl på ! Og strømforsyningen i spillen er ualmindeligt simpel - Du skal have 21 volt ud til capstan servoen - er der ikke det, jamen så kører capstan motoren ikke. Samme del af strømforsyningen forsyner Autolocatoren - så der har du "en sammenhæng"

Sidder der store gule FRAKO'er - som C2 - 2200uF/40 eller 63volt - så er de berømte ballademagere

At du kan måle 130volt flere steder på motoren , skal du ikke lade dig snyde af - og de 130volt er jo nok målt i forhold til stel. Well - motoren relaterer sig ikke til stel på nogen måde. Der sidder en brokobling som man "clamper" og dermed kan styre motoren.

revox_pr99_psu.jpg


Og ikke mere teknisk snak herfra - det er jul !

Tak for din "tekniske snak" alligevel ;)
Jeg er ikke tilhænger af at recappe med "spredehagl" for at løse fejl, men det er netop de gule FRAKO'er som har min umiddelbare opmærksomhed ;).
Tak for tippet med de 21 volt til capstan servoen, den må jeg jo lige finde og trace :thumbsup:
"I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy" - Tom Waits
Luxman, Marantz, Pioneer and JBL, SME og Ortofon + det løse...
http://auditur.dk
Brugeravatar
Sorenki
Tidligere Santashooter
 
Indlæg: 1521
Tilmeldt: 19 apr 2010
Lokalitet: Frederiksberg

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf Sorenki » fre 29. dec 2017 01:13

Så er jeg kommet hjem og jeg har undersøgt apparatet og service-manualen.
under afsnittet "checking the supply voltages":
har jeg konstateret at de 21 Volt mangler - eller det er ihvertfald min konklusion: Jeg antager at jeg skal måle efter en 21V DC spænding?
Revox supply voltage.PNG


jeg måler mellem -0.2V og +0.1V DC med min sorte probe på stel.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
"I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy" - Tom Waits
Luxman, Marantz, Pioneer and JBL, SME og Ortofon + det løse...
http://auditur.dk
Brugeravatar
Sorenki
Tidligere Santashooter
 
Indlæg: 1521
Tilmeldt: 19 apr 2010
Lokalitet: Frederiksberg

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf Sorenki » fre 29. dec 2017 02:27

Okay - en update:
Jeg tjekkede sikringerne en ekstra gang - denne gang ved at tage dem ud og ohme dem begge - den ene var brændt over - meget mærkeligt!
nå men en ny sikring i, dog med en lidt mindre A tolerance og maskinen tænder nu fint op, lys i autolocator og capstanen drejer så fint rundt.
jeg har tjekket supply voltages og de måler som de skal (hhv 20.99V og 24.5V)
Nu skal maskinen renses, smøres og justeres inden den skal have nye tonehoveder!
"I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy" - Tom Waits
Luxman, Marantz, Pioneer and JBL, SME og Ortofon + det løse...
http://auditur.dk
Brugeravatar
Sorenki
Tidligere Santashooter
 
Indlæg: 1521
Tilmeldt: 19 apr 2010
Lokalitet: Frederiksberg

Re: Hjælp til Revox PR99

Indlægaf Fredmarantz » fre 29. dec 2017 02:39

Tillykke med resultatet, sorenki - godt arbejde :thumbsup: Det er somme tider nogle enkle fejl, som afstedkommer de for os amatører voldsomme problemer, men vi lærer lidt af det hver gang (forhåbentligt). Det var dog stadig godt, at du har været en tur rundt i maskinen og bestilt nogle varer, som vel hører til "nu-skal-jeg-vedligeholde-min-nye-gamle-Revox" - motorkondensatorer og den famøse "silent smoker" - sikkerhedskondensatorern bør nok skiftes, bare for at ...så er det da gjort. Her ikke et ord om båndføringen - hoveder - kalibrering, som jo er et andet, men bestemt væsentligt issue. Nu skal den nok stå tændt hele natten, så du med det ene øje liiige kan skimte autolocatoren i mørket. Det må se fedt ud :-)

Vh
Freddy
Fredmarantz
Redaktør
 
Indlæg: 5254
Tilmeldt: 15 maj 2010
Lokalitet: Herning

Næste

Tilbage til Spole/kassette optager



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 6 gæster