Plint til Lenco 88

Alt om GDS

Plint til Lenco 88

Indlægaf MAJ » tirs 18. feb 2025 20:13

For efterhånden alt for lang tid siden, købte jeg en Lenco 88 af Louis, men nu skal det være: Jeg skal have bygget en plint til den.
Hvilken træsort skal det være, spørger jeg de Lenco-kyndige?
Vh Poul

les realisations de
L’AUDIOPHILE
MAJ
Tidligere P. M. Hedegaard
 
Indlæg: 264
Tilmeldt: 06 nov 2015
Geografisk sted: Thy
Lokalitet: Hassing

Re: Plint til Lenco 88

Indlægaf Fensten » ons 19. feb 2025 13:07

Hej Poul,

Jeg har lavet plinte i birkekrydsfiner i møbelkvalitet, i en blanding birkekrydsfiner og MDF, samt i ren MDF. Oftest har det handlet om, hvad jeg havde til at stå eller hvad der var tilgængeligt i det lokale byggemarked.

Alle tre "sorter" har været store forbedringer, fremfor en chassis kasse.

Om man kan høre forskel på birkefiner vs. MDF, kan jeg ikke svare på. Jeg har i alle tilfælde ikke lavet testen.

God fornøjelse med projektet. Del gerne billeder i løbet af processen :cool1:

Mvh.


Fensten
Sansui, Sony, Leak, Fisher, Garrard, Tannoy.
Fensten
 
Indlæg: 1021
Tilmeldt: 02 nov 2018
Lokalitet: Brabrand

Re: Plint til Lenco 88

Indlægaf Mellemhjulet » ons 19. feb 2025 22:47

Jeg har tidligere lavet en Lenco L75 i finsk birkekrydsfiner. Det lyder godt, klart bedre end sildekassen med trætte fjedre. Den er så i skammekrogen i øjeblikket, fordi jeg synes den brummer for meget. Jeg synes så det var lidt svært at arbejde i, den er limet sammen af 4 lag som jeg husker det, så det bliver ikke birkekrydsfiner igen. (MDF er helt ude, hvis der skal mere præcisionsarbejde i det.)

Jeg har også en L70, og kunne godt finde på at lave den også, og vende den en kvart omgang, og muligvis lave den til at kunne tage to tonearme. Der er så to veje, den ene er topplade i Corian eller muligvis det hele, det skulle være muligt at få noget afskåret køkkenvask rest til en ok pris måske. Her er vi ude i at Corian dødt i sig selv, så vibrationer fra værket skulle ikke så nemt forplante sig til plinten.

Den anden er at finde nogle af de syret eg sofaborde som var populære i 60/70 erne som har en tyk ca. 4 cm plade, som er limet sammen af ca 10 cm brede stykker, de burde kunne fås billigere end selv spånplade, de er ikke i mine øjne de mest kønne, men de kan slibes ned, og det er godt og tungt træ at arbejde i. Jeg ville så også lave lidt hulrum med sand/bly i. Her er vi ude i at vibrationer fra værket bliver absoberet ud i plinten og ikke vender tilbage, det er i min hjerne måske det som lyder mest fornuftigt. Jeg er sikker på der nogen som kan byde ind på de forskellige teorier om hvad der bedst. Jeg ville også lave montering til tonearme aftagelig, og her kunne man så prøve Corian, eller alt muligt andet.

Jeg kan ikke rigtig lave træarbejde indendørs, så det er som oftest en sommerfornøjelse. Men jeg har for nyligt lavet baffler ud af noget rest OSB, som kunne fikses med en router og en stiksav ret hurtigt, og billigt da det var noget som bare stod ubrugt hen. Hver gang jeg ser på dem, synes jeg nærmest lyden er dårlig, hvad den ikke er, men jeg har så tilspillet enheder når jeg laver noget i bedre træ, OSB er noget fy. Men altså, lav grammofonen så pæn som muligt, det lyder bare bedre så, og lyder den rigtig godt, har du den jo i mange år ;)

Man kan faktisk også få plademåtter i Corian til Lenco, men har ikke prøvet: https://lencohell.wordpress.com/

Et tip hvis ens borestander ikke kan komme alle steder på plinten man vil bore, så er den her ret fiks: https://www.bauhaus.dk/wolfcraft-tecmobil-borestander-svingbar
Mellemhjulet
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 15 apr 2011


Tilbage til Gør-det-selv-vintage



Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 14 gæster